Eigen risico


Huisartsenzorg valt onder de basiszorg en gaat niet af van uw eigen risico. Dat betekent dat u niet hoeft te betalen voor een bezoek aan of van de huisarts, assistente en praktijkverpleegkundige. U hoeft ook niet te betalen voor onderzoek dat op de praktijk door ons wordt gedaan, zoals een bloeddrukmeting, urine onderzoek, etc.


Aan bepaalde onderzoeken - teledermatologie en holter registratie - die uitgevoerd worden in onze praktijk in consultatie met een specialist zijn wel kosten verbonden die van uw eigen risico afgaan.


Ook als uw huisarts extra onderzoeken aanvraagt, zoals bloedonderzoek, een röntgenfoto of een microscopisch onderzoek van een verdacht huidplekje, dan gaan de kosten eerst af van uw eigen risico.


Zo ook de medicijnen die de arts voorschrijft vallen onder uw eigen risico. Daarbij is het zo dat sommige medicijnen (bijv. maagmiddelen/slaapmiddelen) niet meer vergoed worden, die moet u sowieso zelf betalen, of u uw eigen risico al heeft opgemaakt of niet.


Verwijzing naar de specialist valt ook onder uw eigen risico.
Bepaalde verwijzingen - zoals een verwijzing voor spataderen op kosmetische gronden - zijn veelal volledig op uw eigen kosten afhankelijk van uw contract met uw zorgverzekeraar.


Bij twijfel of onduidelijkheid over kosten is het verstandig uw zorgverzekeraar te raadplegen. Bepaalde kosten kunnen variëren per ziekenhuis, behandelcentrum of laboratorium.


Voor de tarieven van onderzoeken in het Spaarne Gasthuis zoals röntgenonderzoek en darmonderzoek klikt u hier.


Voor de tarieven van het streeklab (o.a. kweekmateriaal) klikt u hier.


Voor de tarieven van het Atalmedial laboratorium klikt u hier.

Voor een afspraak of visiteaanvraag belt u

023-5276868


Spoedlijn

023-5276868

kies dan -1-


BIG 3904683901