Workshops vitaliteit

Een goede gezondheid begint bij gezond leven.

Wij organiseren workshops met onderwerpen die een rol spelen in de gezondheid zoals voeding, bewegen, leefstijl, psyche. U kunt zich aanmelden bij de assistente. Deelname is kostenloos.


U kunt zich opgeven voor een workshop bij de assistente.


Maandelijks yoga:  Introductie critical alignment door Lineke Verrips. Critical alignment is een yogavorm, waarbij de aandacht zich richt op herstel van lichaamshouding die verstoord is geraakt door spanning, stress en blessures. Er zal bewogen worden op een matje op de grond. Het is daarom fijn om gemakkelijke (sport)kleding te dragen. Ervaart u klachten door spanning en stijfheid of rugklachten dan kunt u overwegen mee te doen met deze workshop en zich aanmelden bij de assistente.

                                             Nieuwe data:

Donderdag 13 juni 15-17 u

Donderdag 5 sept 15-16.30 u

Woensdag 18 september 15-16.30 u

Donderdag 3 okt 15-16.30 u

Woensdag 16 oktober 15-16.30 u

Donderdag 7 november 15-16.30 u

Woensdag 20 november 15-16.30 u

Donderdag 5 december 15-16.30 u

Woensdag 18 december 15-16.30 u7 november 2023: 15-17 u is er een workshop georganiseerd met als thema hoe krijg ik grip op het veranderen van mijn leefstijl. De workshop is gegeven door Krista Hoogink, leefstijlcoach van Kriskracht.


Dinsdag 5 maart 2024 15-17 u komt hier een vervolg op. Stress bleek een grote rol te spelen bij gezondheidsbeleving. Daar gaan we dieper op in. Stress door ziek zijn en ziek worden van stress. Krista Hoogink, leefstijlcoach van Kriskracht zal deze workshop begeleiden.

U kunt zich aanmelden bij de assistente.


Meer lucht door mondharmonicatherapie: start april 2024

 Deze cursus vindt plaats in Gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem: Van Dam Huis

Prinsen Bolwerk 3 B

 

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten; het is de bedoeling dat u ze vrijwel alle 10 bijwoont.

U krijgt uw eigen mondharmonica.

 

Doel is het verbeteren van uw longfunctie. De cursus is gericht op patienten met COPD,

astma en hyperventilatie.

Het start in april op woensdagen van 15-16.15 u.

 

3/4, 10/4, 24/4, 8/5, 22/5, 29/5, 12/6, 19/6, 3/7 en 10/7


16 april 2024 16.00-18.00 u   WORKSHOP SLAAP

Workshop 'Gezonder leren slapen' door GGZ instelling slaapmakend.

Deze workshop willen we nog een keer herhalen in de 2e helft van 2024


We slapen ongeveer eenderde van ons leven, bij elkaar opgeteld ongeveer 25 jaar. Gek genoeg weten we toch vrij weinig over slaap. Waarom heb je slaap nodig? Wat gebeurt er als je slaapt? Ondergrondse bunkers, tweecellige diertjes, ECG’s en nonnen hebben de afgelopen decennia geholpen om slaapwetenschappers betere antwoorden te geven op deze vragen. En om miljoenen mensen beter te laten slapen, werken en leven.

De workshop ‘Gezonder leren slapen' behandelt in twee uur veel voorkomende misverstanden over slaap en biedt concrete handvatten om de slaap zo effectief mogelijk in te zetten in het kader een goede gezondheid. 

 

2 daagse workshop: SLAAP 14 en 9 juli 2024

10-13 u door GGZ instelling slaapmakend

Wanneer u niet verschijnt op deze workshop of de dag zelf afzegt, brengen we 10 euro in rekening.

 

'Slaap je Sterk' training

Heb je ooit slapeloosheid ervaren? Lig je soms 's nachts wakker, starend naar het plafond, worstelend om in slaap te vallen? Of wellicht herken je deze slaapproblemen niet, maar ben je toch geïnteresseerd in het optimaliseren van je slaap?

Slaapmakend biedt een boeiende tweedelige training aan voor iedereen die milde slaapproblemen wil aanpakken of simpelweg meer wil begrijpen over de kunst van het slapen. Tijdens deze training ontdek je de feiten en fabels rondom slaap. Je gaat actief aan de slag met het optimaliseren van je slaap en het verminderen van stress. We behandelen onderwerpen zoals leefstijl, slaapgewoonten, slaapgedachten, zelfinzicht en ontspanning. Door deze factoren te verbeteren, verbetert ook je slaap.

De inzichten en vaardigheden die je opdoet, kun je direct toepassen in je dagelijks leven. Onze kleine groepen van maximaal acht deelnemers zorgen voor persoonlijke aandacht en ruimte. Je gaat niet alleen met kennis naar huis, maar ook met praktische tools om je slaap te verbeteren.

Word weer uitgerust wakker en schrijf je nu in voor onze slaaptraining!


In de toekomst willen we dieper ingaan op de invloed van ademhaling met Remco van Rijn, fysiotherapeut. Er komt een workshop mondhormonica spelen en ademhalen bij COPD en hyperventilatie; en we willen aandacht besteden aan ouder worden.

Spoedlijn

023-5276868

kies dan -1-


BIG 3904683901